Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Tomasz K nadin . Tomasz Nowak Magda850419 Lukaka (3558 niezalogowanych)
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Chochlik napisał:
gargamello napisał:
Chochlik napisał:
gargamello napisał:
Chochlik napisał:
gargamello napisał:
a wam zal dupe sciska ze inni moga a wy nie

Ty burek umiesz czytac jakie sa przepiszy czy bedziesz szczekac???nas akurat stac na nowe samochody i nie robimy siary dostosowujemy sie do przepisow panujacych w Norwegi
A takich koleszkow co mysleli ze wolno a nie wolno bylo to znam osobiscie.. kurwa

A CO DO PENDLERA

I tez juz wchodza zmianki wiec jeszcze chwilke a zobaczymy jak jak beda piszczec jak kaski nie bedzie a zwiesc rodzinke tez bedzie coraz ciezej,ehhhh

cwoku ja znam przepisy nie musisz mnie pouczac,stac cie na nowy w kredycie ,a od statusu pendler to jest rzad i napewno status bedzie utrzymany w najblizszych latach czy to sie komus podoba czy nie...

DO BUDY.....

tylko na tyle cie stac

moze byc jeszcze do nogi
no ale szkoda mi czasu burku

idz sie wypaluj zboczencu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Hubert Hubert
(hooba007)
Początkujący
Abstrahując od poprzednich wypowiedzi ja bym jeżdził na maxa aż mnie nie złapią, w międzyczasie zbierając na ewentualną karę za jazdę na polskich blachach, a nawet jak złapią to tłumaczyłbym się zollom, że na portalu MN nikt nie odpowiedział mi z sensem i nie wiedziałem jak postępować...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
no i zrobił byś z siebie idiotę bo norskie umią czytać w przeciwieństwie do ciebie

Andre ved mark napisał:
PACIFIC napisał:

Ja od czterech lat poruszam się po Norwegii pojazdem na Polskich blachach i nigdy z tego powodu nie miałem nieprzyjemności.

Har du et midlertidig opphold i Norge, kan du på nærmere bestemte vilkår bruke utenlandsregistrert kjøretøy i inntil to år.

For at oppholdet ditt skal regnes som midlertidig kan du ikke ha oppholdt deg eller vært folkeregistrert i Norge i mer enn 365 dager i løpet av de to siste årene før innreisetidspunktet.

Midlertidig opphold i inntil ett år
Skal du oppholde deg i Norge i inntil ett år, kan du ta med deg og bruke utenlandsregistrert kjøretøy uten å søke Tollvesenet. Du må til enhver tid kunne dokumentere at oppholdet ikke skal overstige ett år fra innreisetidspunktet.

Midlertidig opphold i inntil to år
Hvis du kan dokumentere at oppholdet ikke blir mer enn to år fra ditt innreisetidspunkt, kan du søke om midlertidig kjøretillatelse for det andre året. Du må sende søknaden til Tollvesenet innen ett år regnet fra ditt innreisetidspunkt.

Søknadsskjema39 KB

to niech się jeszcze pacyfik powozi jeżeli mu wolno ....albo zapłaci jak złapią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok